Original on Transparent.png
Monochrome on Transparent.png
Senior Yoga
Senior Yoga

Mandager kl. 11:30-12:45 fra 17.10 t.o.m. 12.12

Pris: 1900 kr / FSC Mysen medlemmer 1710 kr

 

 

Senior Yoga er en yogaform med lav risiko og lav effekt (low impact) som passer for alle som sliter litt med fleksibilitet og mobilitet. Senior Yoga er snill mot leddene dine, og er en gunstig form for yoga for alle kondisjonsnivåer, fra aktive seniorer til de som kommer seg etter en skade.  

Senior Yoga har disse fordelene:

  • Lav innvirkning på leddene

  • Kan forbedre bentetthet og styrke

  • Forbedrer fleksibiliteten/øker mobilitet

  • Stressreduksjon

  • Forbedrer sirkulasjonen

  • Forbedrer balansen

  • Fremmer selvstendighet og velvære

I dette 8 ukers kurset vil vi utforske måter å bevege seg bedre på, puste dypere og utvikle en enkel hjemmetrening for å opprettholde fleksibiliteten og styrken og forbedre velvære.  Avhengig av deltakernes behov og nivå har vi også mulighet til å bruke stoler som ekstra rekvisitter.

Passer for alle.

Yin Yoga

Tirsdager kl. 11:30-13:00 fra 18.10 t.o.m. 13.12

Onsdager kl. 17:30-18:45 fra 19.10 t.o.m. 14.12

Pris: 2240 kr / FSC medlemmer 2000 kr

Yin yoga er en passiv og rolig terapeutisk yogaform og gir derfor en god avspenning i en krevende hverdag. De fleste yin yoga stillingene holdes over lengre tid (2-5 min) for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette fører til at du slipper spenning og balanserer energien. Det er viktig å balansere våre travle aktive liv med en rolig og avkjølende Yin-praksis. Samtidig hvis man har lav energi og er mindre aktiv, kan yin yoga bidra til å få energinivået opp og løfte humøret.

På dette 8 ukers kurset vil vi lære mer om det grunnleggende om yin yoga - filosofien bak  - inkludert litt om TKM (tradisjonell kinesisk medisin), meridianlinjene og hvordan de forholder seg til praksisen. Vi bruker yoga props/rekvisitter (puter, pledd, klosser) for å støtte kroppen når det trengs. 

 

Passer for alle.

Slow Flow 

Torsdager kl. 18:00-19:30 fra 19.10 t.o.m. 15.12

Pris: 2240 kr / FSC Mysen medlemmer 2000 kr

Slow Flow Yoga er nært knyttet til Vinyasa Yoga og består av yogaøvelser, der utøveren glir fra en posisjon til en annen i en langsom, mindful flyt.  Overgangen fra en yogastilling til en annen skjer i nært samspill/synkronisering med pusten, og blant stillinger som utføres i en “flow”, er det ofte en rekke solhilsener. 

I dette 8 ukers kurset lærer vi det grunnleggende om vinyasa yoga, der pusting og bevisst bevegelse med pusten er av største betydning. Solhilsenen vil spille en viktig rolle i hver økt og vi vil lære å flyte fint og sakte gjennom den, i kombinasjon med andre stillinger for å forbedre styrke, balanse og smidighet i ryggraden og leddene og alle kroppens plan. Hver uke fokuserer vi på en "peak" stilling som vil være høydepunktet for praksisen.  En god Slow Flow-time vil gi deg økt energi, fokus, hjelpe deg med å sove bedre og gi deg ro. 

 

Passer for alle.

*Kun 12 plasser per kurs

*Minimum 5 deltakere 

*Registrering/betaling - FSC Mysen